Les persones sordcegues ixen al carrer a València per a reclamar més ajudes

Necessiten ampliar la plantilla d’intèrprets perquè sense la seua assistència estan a soles

Necessiten un nombre d'assistents més gran que els ajuden amb les tasques diàries / À Punt NTC

Les persones sordcegues reclamen a les administracions més ajudes, i denuncien que des de la pandèmia, s'han reduït. Per això aquest dimarts de matí han pres el centre de València amb una manifestació atípica. Les persones sordcegues mostren uns bastons blancs i rojos per a visibilitzar la seua condició. A més, aquest matí han utilitzat les seues hores d’assistència per a denunciar que, des del 2009, l’ajuda que reben de les administracions no deixa de reduir-se. 

La presidenta, Sonia Pacheco, denuncia que només tenen un mediador en cada capital de província, i que per a poder cobrir el nombre més gran de serveis possibles els han hagut de limitar a dues hores. Per això el seu objectiu amb aquesta protesta és aconseguir més professionals per a ampliar la plantilla i un conveni.  

Perquè aquestes persones no només necessiten assistència per a fer tasques diàries, també necessiten intèrprets per a gaudir del temps d’oci. En definitiva, són el seu contacte amb el món. “Sense professionals estem a soles”, explica Pacheco. 

A la Comunitat Valenciana hi ha vora 200 persones amb diversos graus de sordceguera. Si volem comunicar-los la nostra presència, ens recorden que és prou tocar-los el muscle.

També et pot interessar

stats