Les persones que més riuen redueixen l'ansietat i suporten un 10% més el dolor

Dia Mundial del Riure: els adults riem quinze vegades al dia, mentre que els xiquets i xiquetes ho fan 400 vegades

Dia Mundial del Riure / À Punt Notícies
05 de maig 2024 - 18:27

En el Dia Mundial del Riure reflexionem sobre la importància de practicar sovint esta acció que tants beneficis genera. Afavoreix la salut mental en reduir l'estrés i l'ansietat, però també la condició física.

Només l'acte de riure activa prop de 400 músculs al nostre organisme i, segons el psiquiatre estadounidenc William Fry, -que ha fet de la risoteràpia una especialitat clínica-, riure durant 5 minuts equival a 45 minuts d'exercici lleuger. A més, les persones que riuen més són capaces de suportar un 10% més el dolor, -i per això funciona com un calmant natural-, d'acord amb una investigació de la Universitat d'Oxford.

"Està comprovat científicament que produïm oxitocina, dopamina... Som molt més productius i som molt més atractius per a altres persones", ha explicat per a À Punt Notícies Francis Monferrer, ambaixador del riure a Espanya.

Riure és contagiós i ens ajuda a suportar els problemes. Tot són avantatges, però, tot i això, els adults només riem una mitjana de quinze vegades al dia enfront de les 400 que ho fan els xiquets i xiquetes, segons un estudi del National Center For Biotechnology Medicine. Així que no passa res si ens forcem a fer-ho perquè "comences fingint el riure i acaba sorgint un de veritat", ha explicat Monferrer.

El riure en les xarxes socials

Riure juga també un paper important en les connexions socials i s'ha convertit en un element molt present en les xarxes socials. “El somriure i l'optimisme són contagiosos, vitals i també virals", expliquen des de l'empresa d'impressió fotogràfica Cheerz, que ha realitzat una enquesta on el 73% dels participants veu "fonamental" la imatge que es projecta en les fotos, tot i que el 91% creu que hi ha molt de postureig en eixa suposada felicitat en les xarxes socials. El somriure també es veu com un potenciador de la bellesa en les fotos: tres de cada quatre enquestats es veu millor i el 46% confessa tindre'l "assajat" .

També et pot interessar

stats