Les persones migrants desallotjades tornen a l'antiga vaqueria incendiada dimecres

Tot i el perill que els caiga el sostre damunt, han preferit tornar-hi a passar un altra nit al ras.

VÍDEO | Les persones migrants desallotjades tornen a l'antiga vaqueria incendiada dimecres

Les vora 30 persones migrants que van ser desallotjades a Tavernes Blanques (Horta Nord) després que s'incendiara l'antiga vaqueria en què vivien, hi han tornat dos dies després de l'incident perquè no tenen on anar.

Tot i el perill que els caiga el sostre damunt, no han tingut un altre remei que tornar-hi per no passar una segona nit al ras, ja que continua la inacció de les administracions local i autonòmica a l'hora de donar-los una alternativa habitacional.

L'Ajuntament del municipi afirma que no té capacitat habitacional per a tantes persones i que la Conselleria en té la competència, mentre que des de la Conselleria afirmen que només se n'encarreguen del finançament i de donar suport als ajuntaments.

La realitat és que, de moment, aquestes persones no tenen un lloc on anar i depenen de les solucions d'emergència de les ONG. Mauricio Pinto, de València Acull, ha destacat la "necessitat" d'una bona comunicació entre el consistori i la Conselleria per a poder donar-los una solució d'emergència.

L'ONG d'acollida a persones migrants proposa que l'Ajuntament assigne una instal·lació dins del terme municipal a la qual poder traslladar aquestes 30 persones i que la Conselleria aporte mitjans i recursos perquè puguen viure-hi fins que es trobe una solució a més llarg termini.

També et pot interessar