Les persones majors reivindiquen el seu dret al descans i l'oci

Amb motiu del Dia Mundial dels Avis i les Àvies, han recordat el seu dret a gaudir del temps lliure, més enllà de la conciliació familiar

Un grup de persones majors gaudeix del seu temps lliure en un parc / À Punt NTC
26 de juliol 2022 - 15:37

Coincidint amb el Dia Mundial dels Avis i les Àvies, les persones majors reivindiquen el seu paper en la societat, no només imprescindible per l'ajuda a la conciliació i, per tant, en l'economia, sinó també per ser una població especialment vulnerable.

Asunción Pérez, defensora del major de l’Ajuntament de València, ha assegurat que la reivindicació més important del col·lectiu és la salut, però també el dret a l’oci. “Hauríem d’estar gaudint d’aquest període guanyat després d’haver treballat tant”, ha afirmat. 

Els nostres majors són més que un col·lectiu i cal garantir-los benestar social. Si bé el seu paper pesa sobretot davant la conciliació, la xicalla els ho torna amb companyia i molta estima. Aquesta part de la població transmet coneixements, valors i marca també la vida i els llaços sentimentals en les famílies. És el cas d’Esperanza Rodríguez, àvia des de fa tretze anys, ha contagiat la passió per les lletres i la ficció a la seua neta, Nefeli.

Si cal, també se sumen a les tendències i les modes modernes dels nets i netes. Un clar exemple és l'àvia de l'influenciador de la Vila Joiosa, Cabrafotuda, que s’ha sumat als seus vídeos virals.

També et pot interessar

stats