Les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables rebran tres mascaretes

Les podran retirar debades en les farmàcies perquè són “un element que pot incrementar la protecció contra la Covid-19”.

Les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables rebran tres mascaretes
Les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables rebran tres mascaretes
16 d'abril 2020 - 10:52

Les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables amb més risc per la pandèmia de coronavirus podran retirar debades en farmàcies fins a tres mascaretes per persona. En total, la Conselleria de Sanitat donarà 3,6 milions de mascaretes higièniques, considerades com “un element que pot incrementar la protecció contra la Covid-19 i que s’ha d’utilitzar d’una manera eficient”.

La Generalitat ha arribat a un acord amb els col·legis farmacèutics de la Comunitat Valenciana, segons el qual la Conselleria de Sanitat distribuirà mascaretes higièniques gratuïtament a través de les oficines de farmàcia a les persones majors de 65 anys i de col·lectius vulnerables de més risc.

La conselleria destaca que els destinataris no són població en risc de contraure la malaltia, sinó població no exposada que, en cas d’infectar-se, tindria pitjor pronòstic i, per tant, més probabilitat d’hospitalització, ingrés en UCI o requeriment de ventilació mecànica.

Així, es proveirà de mascaretes higièniques la totalitat de persones majors de 65 anys i la ciutadania de menys de 65 amb malaltia significativa crònica en múltiples sistemes orgànics, malaltia dominant crònica en tres o més sistemes orgànics, neoplàsies dominants, metastàtiques i complicades o necessitats sanitàries elevades. Aquests estats de salut inclouen “la pràctica totalitat de persones amb més vulnerabilitat”.

També et pot interessar

stats