Les persones amb diversitat funcional ja tenen dret de vot

La reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG) permet votar a més de 100.000 persones amb discapacitat intel·lectual a partir de hui.

Les persones amb diversitat funcional inhabilitades judicialment s’incorporaran al cens electoral de forma automàtica
Les persones amb diversitat funcional inhabilitades judicialment s’incorporaran al cens electoral de forma automàtica / Europa Press

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat, coincidint amb el 40 aniversari de la Constitució Espanyola, la reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG) que entra en vigor aquest divendres 7 de desembre, i que permet a les persones amb discapacitat intel·lectual exercir el seu dret a vot. L'aprovació d'aquest dret a sufragi es va produir el passat 18 d'octubre al Congrés dels Diputats per unanimitat. 

Després d'aquest canvi legal, les persones amb diversitat funcional inhabilitades judicialment s’incorporaran al cens electoral de forma automàtica sense necessitat de realitzar cap tràmit, tal com ha explicat  l'Institut Nacional d’Estadística (INE). 

Amb la publicació d’aquesta reforma culmina “un procés de proposta, incidència política i pressió social”, que va començar fa uns anys pel moviment social espanyol de la discapacitat i que “ha aconseguit suprimir l'anomalia democràtica que suposava que més de 100.000 persones estigueren privades a Espanya del dret de vot per raons associades a discapacitat”.

També et pot interessar

stats