Dos persones detingudes per provocar incendis a la Safor i l'Horta Sud

La Guàrdia Civil arresta dos homes de 67 i 51 anys responsables de diversos focs intencionats a Almoines, la Font d'en Carròs, Alfauir, Alcàsser i Picassent

Un dels incendis provocats
Un dels incendis provocats / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut, en dues operacions diferents, dos homes com a presumptes responsables d'haver provocat diversos focs en poblacions de la Safor i a l'Horta Sud, segons han anunciat en sengles comunicats aquest dijous.

Al primer, un individu de 67 anys, se'l considera responsable de quatre incendis a Alcàsser i Picassent provocats al llarg de juny i juliol. Feia els focs quan tornava de visitar la parella sentimental. Les flames sempre començaven prop d'una passarel·la que uneix ambdues localitats i havien d'acudir els bombers per a sufocar-les. Del cas s'ha fet càrrec un jutjat de Picassent i a l'home se l'acusa d'un delicte continuat d'incendi no forestal.

El segon arrestat és un home de 51 anys a qui ja s'investigava per un altre incendi intencionat a Gandia. Ara se l'ha detingut a Terrateig com a suposat autor de tres incendis registrats a Almoines, la Font d'en Carròs i Alfauir. Els agents de la Guàrdia Civil trobaren en el seu cotxe els instruments amb què havia botat presumptament els focs.

Afortunadament, els tres casos es van poder sufocar a temps. Les primeres perquisicions sobre els fets establiren que tots els incendis començaven a la vora de les carreteres i es concentraven en un període concret. Després de comprovar els horaris exactes en què havien arribat els avisos per aquests incendis, la investigació va determinar que podien ser intencionats perquè la distància entre els punts on s'ubicaven era salvable en aquell tram horari.

Finalment, la Benemèrita va aconseguir identificar un veí de Terrateig com a autor dels fets. Un jutjat de Gandia s'ha fet càrrec de la investigació per tres incendis en zones no forestals.

També et pot interessar

stats