Per què moltes persones contagiades amb coronavirus són asimptomàtiques, mentre que altres acaben a l'UCI?

Investigadors valencians participen en el major estudi mundial sobre genètica i Covid-19.

Corella durant la investigació.
Corella durant la investigació.

Per què moltes persones contagiades amb coronavirus són asimptomàtiques, mentre que altres acaben a l'UCI? Investigadors valencians participen en el major estudi mundial sobre genètica i Covid-19 en què s'analitza el genoma de 10.000 persones que han patit la malaltia. Els resultats serviran per a triar qui s'ha de confinar i qui no, o per a crear fàrmacs personalitzats.

La gravetat davant del coronavirus ve determinada pels nostres gens. Investigadors valencians treballen per a determinar quins ens fan més susceptibles a ser candidats asimptomàtics o a acabar a l'UCI. L'equip de Dolors Corella, premi Jaume I, participa en un consorci internacional.

Es busca en la totalitat del genoma dels participants. Es volen ampliar altres investigacions sobre predisposició genètica en què s'entreveu que manifestar determinats gens del cromosoma 3 o tindre un grup sanguini concret afavoreix un pronòstic més dolent.

“El grup sanguini 0 és més protector que l’A o el B, i el cromosoma 3 té un gens implicats en la resposta immune. Açò ens dona uns senyals que estudiem per a veure si la informació es pot aplicar al diagnòstic, al tractament o a un cribratge”, explica la investigadora Dolors Corella. L'equip d'investigadors dirigits pel prestigiós genetista Àngel Carracedo espera poder presentar prompte les primeres conclusions.

També et pot interessar

stats