Les persones afectades per la síndrome Ardystil es reuneixen amb Ximo Puig

En la reunió parlaran de les conseqüències que encara pateixen i de les indemnitzacions per a cobrir els costos de la defensa d'un juí que es va allargar durant onze anys.

La presentadora d''À Punt Directe', Carolina Ferre, entrevista dues de les afectades
La presentadora d''À Punt Directe', Carolina Ferre, entrevista dues de les afectades / Arxiu

El mes de maig farà 27 anys que la síndrome Ardystil colpejà la Comunitat Valenciana a causa d'una greu afecció pulmonar per inhalació de productes químics, que va provocar la mort de sis treballadores i va afectar un centenar d'operaris en huit fàbriques d'aerografia tèxtil. Aquest matí, un grup d'afectats i afectades es reuneixen amb el president Ximo Puig al Palau de la Generalitat per a parlar de les conseqüències que encara pateixen i d'unes indemnitzacions que encara no han cobert els costos de la defensa d'un juí que es va allargar durant onze anys.

La síndrome Ardystil s’ha reconegut com una malaltia laboral, la qual va afectar sobretot els veïns de les comarques de l'Alcoià i el Comtat. En el juí, es va condemnar a sis anys la propietària de la indústria que dona nom a la síndrome i es declarà responsable civil subsidiària la Generalitat. "Encara estem lluitant per aquest tema, i tant de bo hui s'acabara tot", ha manifestat a Les notícies del matí Gemma Martínez, una de les perjudicades, que ha sigut capaç d'expressar "el dolor" en el seu llibre 25 años después. Caso Ardystil.

També et pot interessar

stats