Les persones afectades pel temporal de pluges ja poden demanar ajudes

La Generalitat habilita una partida extraordinària de 13,5 milions d'euros per a adquirir béns de primera necessitat.

VÍDEO | Les persones afectades pel temporal de pluges ja poden demanar ajudes

Des d'aquest dilluns les persones afectades pel temporal de fortes pluges de setembre ja poden demanar les ajudes de la Generalitat per a comprar béns i estris domèstics de primera necessitat. A més, als ajuntaments de les localitats més perjudicades per la DANA es desplacen durant el dia de hui tècnics de l'administració valenciana per a ajudar i informar les persones damnificades.

Totes les personess que presenten la sol·licitud rebran, de moment i com a avançament, 1.500 euros, tot i que l'ajuda es podrà ampliar fins a 4.500 euros per beneficiari en funció del mal que hagen patit les vivendes.

 

El decret d'ajudes publicat pel Consell divendres estableix que, per a poder rebre els diners, cal tindre l'escriptura de propietat o un contracte de lloguer de l'habitatge afectat pels aiguats. En total, la Generalitat ha habilitat una partida extraordinària de 13,5 milions d'euros per a afrontar aquests pagaments d'urgència. 

El termini per a demanar les subvencions és de quinze dies hàbils, per tant acaba el 14 d'octubre. 

Vora 8.000 peticions d'indemnització a la Comunitat Valenciana

D’altra banda, el Consorci de Compensació va rebre fins a última hora del passat divendres 20.079 sol·licituds d'indemnització pels sinistres derivats de la gota freda. Més d'una tercera part del total, 7.647, s'han presentat a la Comunitat Valenciana, i 7.000 només a les comarques del sud.

El Consorci pagarà almenys 203 milions en indemnitzacions pels sinistres causats per la gota freda. La majoria de les peticions fan referència a danys en habitatges (12.614), seguides pels sinistres que tenen a vore amb cotxes (4.951) i els de comerços, oficines o establiments (2.022). Finalment, el Consorci ha rebut les sol·licituds per a compensar els danys de quasi mig miler d’indústries (486), així com de sis obres civils. 

Aquesta mateixa setmana el Consorci de Compensació d’Assegurances començarà a pagar les primeres indemnitzacions als assegurats afectats per les inundacions i altres sinistres, si bé només als casos més senzills.

Alguns col·legis del Baix Segura, encara tancats

Recuperar la rutina diària encara és complicat per a molts veïns i veïnes de la comarca del Baix Segura. De fet, encara hi ha molts col·legis que continuen sense obrir les portes aquest dilluns. 

A Dolores, Almoradí i Oriola alguns centres educatius tornen a funcionar amb normalitat, però hi ha altres on encara no es reprendran les classes. A Oriola estan tancats els col·legis Antonio Sequeros, Villar Palasí, i Fernando Loaces, l'escola Infantil, el Cefire i l'Escola Superior d'Art i Disseny. En canvi, sí que obrin el col·legi Miguel Hernández, on s'havia instal·lat el centre de coordinació, i Nuestra Señora de Monserrate.

A Benferri encara no es reprenen les classes, i a Dolores només continuarà tancat l'Institut San Pascual. Mentrestant, a Almoradí i Rojals obrin amb normalitat tots els centres educatius. 

En alguns d'aquests pobles comença a repartir-se tota l'ajuda de material escolar arreplegada durant l'última setmana a les comarques del sud. 

També et pot interessar

stats