Les persones afectades per l'incendi de Llutxent rebran beneficis fiscals

Se'ls concedirà l'exempció de les quotes de l'impost sobre béns immobles i una reducció en l'impost sobre activitats econòmiques.

Paisatge cremat durant a la partida de Marxuquera durant l'incendi d'agost a Llutxent
Paisatge cremat durant a la partida de Marxuquera durant l'incendi d'agost a Llutxent / Natxo Francés (Efe)

Els afectats i les afectades per l'incendi forestal de Llutxent del 6 d'agost no hauran de pagar les quotes de l'impost sobre béns immobles (IBI) corresponents al 2018 i tindran una reducció en l'impost sobre activitats econòmiques (IAE).

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha informat que dissabte passat es va publicar en el BOE el decret llei 2/2019, pel qual s'adopten mesures urgents per a pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques.

Com recull l'article 3 del document, es concedeix l'exempció de les quotes de l'IBI corresponents a l'exercici en què s'haja produït el sinistre, i sempre que aquest haja afectat habitatges, establiments industrials, turístics, mercantils, maritimopesquers i professionals, explotacions agràries i forestals i locals de treball o similars.

D'altra banda, la reducció en l'IAE fa referència al 2018 i s'aplica a indústries de qualsevol naturalesa, establiments mercantils, maritimopesquers, turístics i professionals els locals de negoci dels quals o béns afectes a aquesta activitat hagen sigut danyats com a conseqüència directa dels sinistres.

En aquest cas, la reducció serà proporcional al temps transcorregut des del dia en què s'haja produït el cessament de l'activitat fins a la represa en condicions de normalitat, bé siga en els mateixos locals o bé en altres habilitats amb aquesta finalitat.

A més, també es contempla que, per a realitzar les obres de reparació dels danys causats, les administracions públiques puguen posar en marxa un pla d'ocupació específic destinat a donar treball a persones desocupades per a fer aquestes tasques de reparació i millora a la zona afectada.

L'ajuntament serà l'encarregat d'emetre els corresponents certificats per a poder demanar les bonificacions i, durant aquesta setmana, es posarà en marxa una oficina d'assessorament i informació als afectats per a ajudar-los a tramitar les ajudes de l'Estat.

També et pot interessar

stats