Els personatges grossos continuen sent un tabú en la ficció

Un informe de l'Observatori de la Diversitat en els Mitjans Audiovisuals apunta que és urgent incorporar tota mena de cossos

Fotograma de la pel·lícula 'Cerdita', de Carlota Peredera / À Punt NTC

L'informe de l'Observatori de la Diversitat en els Mitjans Audiovisuals conclou que a penes hi ha personatges grossos en les sèries, el cinema i la televisió, perquè la major part de les persones que hi apareixen tenen cossos normatius, és a dir, cossos que segueixen els cànons de bellesa habituals, on no hi ha cabuda per a les persones obeses.

En tot un any només 57 personatges dels més de 1.700 analitzats són grossos, és a dir, només el 3,3%. Un fet cridaner, perquè segons l'INE, a Espanya, més del 50% de la població està per damunt del pes normatiu.

L'edat adulta és la franja on més cossos grossos hi ha representats: en concret, quasi el 50% entre 30 i 50 anys. I pel que fa als personatges joves, la diversitat és poc freqüent. La representativitat de cossos grossos entre els personatges LGBTIQA+ també és pràcticament nul·la, i tampoc s'ha trobat cap personatge gros i amb discapacitat en les pel·lícules, i només tres en les sèries.

Una situació que cal revertir, assegura l'Observatori, per a incorporar la diversitat que sí que trobem en la realitat.  

També et pot interessar

stats