El personal de Saona protesta per la sobrecàrrega de treball i les categories

El comité d’empresa de València afirma que a l'estiu es van produir baixes que no s’han substituït

Els treballadors i treballadores de Saona es manifesten davant del restaurant de la plaça de la Verge, a València
Els treballadors i treballadores de Saona es manifesten davant del restaurant de la plaça de la Mare de Déu, a València / UGT-PV

Treballadors i treballadores de Grup Saona han protestat aquest dilluns al restaurant de la plaça de la Mare de Déu de València per la sobrecàrrega a la qual estan sotmesos i les categories de treball que se'ls assignen, convocats pel sindicat UGT, majoritari en el comité d'empresa de València.

La concentració s'ha convocat després de mesos de peticions de diàleg i de falses promeses, segons fonts sindicals. Hi han denunciat amb pancartes que no se substitueixen les baixes i els treballadors que estan tenen més càrrega de treball. A més, han assegurat que les males condicions en alguns establiments els han obligat a paralitzar el treball aquest estiu per estar entre 45 i 50 graus en la cuina.

“Molta faena, poques mans”, “Si vols un sopar elegant, la categoria per davant” i “48 treballadors amb depressió i la tortuga babaua és la teua obsessió” han sigut alguna de les reivindicacions que han exposat.

El president del comité d'empresa de València, Carlos Torres, ha afirmat que aquest estiu es van produir acomiadaments motivats “per baix rendiment” que no s'han substituït, i les categories professionals estan per davall del que correspon, encara que compleixen amb el que s'estableix pel conveni quant als caps de cuina, cambrers i cuiners.

També et pot interessar

stats