El personal de la residència de majors de Dénia es mobilitza per les condicions laborals

Els 43 professionals faran vaga el pròxim 14 de desembre.

La residència de majors Santa Llúcia de Dénia
La residència de majors Santa Llúcia de Dénia / À Punt NTC

El personal de la residència de majors Santa Llúcia de Dénia s'ha mobilitzat per a protestar contra les seues condicions laborals. La protesta està convocada pel col·lectiu d'infermeria. Reclamen millores en les seues condicions laborals amb la pandèmia de coronavirus.

Els professionals consideren que són un col·lectiu molt castigat per la pressió generada per la pandèmia i que és el moment d'exposar les seues reivindicacions. Són 8 infermeres i 35 auxiliars que també s'han sumat a aquesta convocatòria de vaga per al dia 14. L'ampliació de personal, el reconeixement de les categories professionals a més de millores en les condicions de treball són algunes de les demandes.

La residència, municipal i amb capacitat per 100 residents, es va aïllar com a mesura preventiva per la confirmació del positiu d'un treballador, però no ha tornat a registrar cap incidència. Des de l'Ajuntament de Dénia, consideren que moltes reivindicacions escapen de les seues competències i que sí que hi ha personal suficient. “La població ha de saber, sobretot els usuaris i els familiars, que l'assistència està garantida. Els nostres majors estaran ben cuidats si es fa la vaga”, ha expressat la regidora de Benestar Social, Cristina Morera.

La vaga afectaria el 70 per cent de la plantilla, però els serveis mínims equivaldran al dispositiu d'un dia festiu.

També et pot interessar

stats