El personal de presons d’Alacant es mobilitza amb una marxa a peu

Els sindicats diuen que els salaris estan “desfasats” i demanen més personal i mitjans.

Els treballadors de les presons d'Alacant es mobilitzen aquest divendres amb una marxa a peu
Els treballadors de les presons d'Alacant es mobilitzen aquest divendres amb una marxa a peu / Acaip

La plantilla de les presons d'Alacant Compliment i del Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent i Alacant II es mobilitzen aquest divendres en protesta pel dèficit de personal i mitjans amb què treballen. També reivindiquen un increment salarial i denuncien la falta d'una negociació efectiva amb l'administració.

A les 09:30 hores ha eixit una marxa a peu de nou quilòmetres que els portarà des de Fontcalent fins a la seu de la subdelegació del govern a Alacant, a la plaça de la Muntanyeta.

José Luis Guerrero, del sindicat UGT, ha indicat a À Punt que protesten perquè s'han quedat “desfasats pel que fa a salari” i reclamen una pujada d'acord al lloc que exerceixen. 

Des del sindicat Comissions Obreres, Mercé García afirma que a Fontcalent “falta un 36% de personal”. Això provoca, ha dit, que els neguen dies per a vacances.

Les seues demandes exigeixen una major coordinació en la retribució que perceben, ja que, expliquen, “en càrrecs iguals hi ha una diferència de 100-200 euros, segons la presó on treballen”, segons indiquen des de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip). Com a exemple, citen la presó d'Alacant II i el Psiquiàtric Penitenciari, entre les quals hi ha uns 50 metres de distància, i on els treballadors de vigilància perceben uns salaris que “difereixen en uns 100 euros al mes”. 

També et pot interessar

stats