El personal de neteja sanitària es concentra per a reivindicar unes condicions laborals dignes

Defensen que la pandèmia ha posat en evidència que la neteja és una part "essencial" del sistema sanitari.

Imatge d'arxiu d'una concentració del personal de neteja sanitària
Imatge d'arxiu d'una concentració del personal de neteja sanitària / À Punt NTC

Els sindicats CCOO i la UGT-PV han convocat una concentració per a aquest divendres a les 10:45 hores davant la Conselleria de Sanitat Universal i una "plantada reivindicativa" a l'hora de l’esmorzar a les portes dels principals centres sanitaris valencians i demanar unes condicions laborals dignes del personal de neteja sanitària. En cas contrari, adverteixen, proposaran aturades als diferents departaments de salut en defensa del sector els pròximes dies.

La convocatòria sorgeix arran de la nova publicació dels plecs de condicions de la licitació de la neteja dels departaments de salut de la Generalitat que, segons denuncia CCOO, "ha tornat a obviar, per segona vegada, els acords adoptats de manera sectorial entre els sindicats, la patronal i l'administració".

Segons el sindicat, la Conselleria de Sanitat Universal “no ha rectificat i no ha establit en els plecs l'obligació d'establir una plantilla mínima" i "un nombre d'hores exigibles durant la durada del contracte". Un contracte que té un període de dos anys, amb possibilitat de pròrroga de tres anys més.

El mes de juny passat, treballadores i treballadors de la neteja sanitària ja van protagonitzar concentracions per a exigir la rectificació dels plecs de condicions. Ara denuncien que novament no s'han pres en consideració els acords de manera sectorial.

Des del sindicat defensen que la pandèmia ha posat en evidència que la neteja és una part essencial del sistema sanitari. Per això insten l'administració a "garantir l'ocupació i un servei segur".

També et pot interessar

stats