El personal mèdic intern resident farà vaga indefinida a partir del 21 de juliol

Demanen que s’equipare la jornada de treball i els descansos amb els d’un metge adjunt o l’equiparació salarial amb les altres autonomies.

Una protesta dels facultatius davant les portes de la Generalitat, el passat mes de juny
Una protesta dels facultatius davant les portes de la Generalitat, el passat mes de juny / À Punt NTC

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM CV ha declarat la vaga indefinida dels serveis públics sanitaris en què presta serveis el personal intern resident (MIR) a partir del 21 de juliol. A més, assenyalen, no acorden serveis mínims perquè aquest col·lectiu no és personal d’estructura de la Conselleria de Sanitat.

Els MIR van donar un ultimàtum al departament que dirigeix Ana Barceló perquè posara fi a “la situació d’abandonament i falta de rigor en la relació jurídica i laboral que pateixen, assegura a À Punt NTC Enrique Cuñat, representant de la Comunitat Valenciana de l’associació MIR Espanya, que denuncia que s’han convertit en “mà d’obra barata sotmesa a abusos permanents”.

Els metges en formació assenyalen que la part educativa és l’objectiu principal del contracte que firmen, però aquesta cada vegada s’ha reduït més per la gran quantitat de personal que han de cobrir per les retallades en sanitat. A més, demanen que s’equiparen la jornada de treball i els descansos amb els del personal adjunt, l’equiparació salarial amb les altres comunitats autònomes o la creació d’un òrgan supervisor de les condicions de treball dels MIR, entre altres peticions.

Tot i que s’han reunit amb altres formacions polítiques com el Partit Popular, Ciutadans i Compromís, en el comunicat de l’anunci de la vaga lamenten que, fins ara, les peticions realitzades a la Conselleria han sigut “infructuoses i no n’han obtingut cap resposta, excepte desencertades manifestacions públiques en els mitjans de comunicació”. Per això, els vora 2.600 metges interns residents de la Comunitat Valenciana faran vaga fins que atenguen les seues reivindicacions.

També et pot interessar

stats