El personal de l’Institut Valencià d'Audiofonologia demana que es garantisca la continuïtat del servei

La prestació depén de la Diputació de València, però la institució provincial al·lega que la competència li correspon a les conselleries de Sanitat i Educació

IVAF
19 de febrer 2022 - 17:30

A Lúcia un problema en el cor la va deixar sense oïda. Des dels cinc mesos la tracten a l’Institut Valencià d'Audiofonologia (IVAF). Un implant coclear i la rehabilitació li han canviat la vida. "És una altra xiqueta", resumeix Mireia Gimeno, la seua mare. El servei atén anualment vora 150 persones sordes.

Però el futur de l'Institut Valencià d'Audiofonologia perilla. La prestació d'aquest servei depén de la Diputació de València, però la institució provincial al·lega que la competència li correspon a les conselleries de Sanitat i Educació.

El personal de la Unitat Tècnica de l'IVAF demana que es garantisca la continuïtat del servei. Alerten que els treballadors s’estan jubilant i que no estan contractant ningú. Pilar Sarrión, diputada de l’àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica, explica que el problema "és que els pacients no estan derivats per cap metge, no tenen un full d’interconsulta ni cap derivació de cap hospital". Sarrión considera que la solució implica "convindre un servici que donen ells o personal de conselleria a les instal·lacions de l’IVAF o que assumisquen tots els pacients que estan ahí". 

Mentre es resol la situació, els i les professionals de l’IVAF continuen treballant per a integrar les persones sordes.

També et pot interessar

stats