El personal investigador reclama dignificar la professió

A València, investigadors i investigadores demanen una indemnització per fi de contracte 

El personal investigador reclama dignificar la professió / À Punt NTC

El sector de la investigació s'ha concentrat aquest dilluns per tot Espanya per a demanar al Ministeri de Ciència i Innovació una llei de la ciència digna i amb drets per al personal.

A València, el personal investigador demana una indemnització per fi de contracte no només per als que es firmaran a partir de l'entrada en vigor de la norma, sinó per als contractes que ja estan en vigor. A més, exigeixen que es dignifique la professió.

Asseguren que la majoria tenen contractes mileuristes i reclamen un increment salarial. “Jo tinc 42 anys i ara entraré en un contracte mal anomenat d’excel·lència”, explica Guillermo Muñoz, investigador en Noves Tecnologies Quàntiques, a À Punt NTC durant la concentració a València.

Aquest ascens li permetrà cobrar 2.000 euros. Abans d’aquest contracte n'ha firmat quatre més i ha hagut d'emigrar a Austràlia per a investigar durant tres anys. “Tardaré deu anys més a estabilitzar-me. Aquesta és la diferència entre les polítiques europees i altres polítiques de precarietat a Espanya”, manifesta. 

El personal investigador adverteix que continuarà manifestant-se fins que isca el text de la nova llei de la ciència, perquè hi ha 15.000 persones investigadores en aquesta situació i, com diuen, no poden deixar de reforçar aquesta idea fins que la llei estiga escrita. 

També et pot interessar

stats