El personal investigador de la Fe denunciarà la temporalitat del seus contractes a la Inspecció de Treball

Només cinc dels 350 investigadors del centre tenen contracte indefinit.

El personal investigador de la Fe denunciarà la temporalitat del seus contractes a la Inspecció de Treball

Investigadors de l’Hospital La Fe de València inicien aquest dimecres mobilitzacions per a denunciar que només cinc dels prop de 350 treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària (IIS) tenen contracte indefinit. Això suposa una temporalitat pròxima al 99%.

Fins que l’administració sanitària done solució a les seues reivindicacions es concentraran cada dimecres a les 11:00 hores a la porta de l’Institut.

El president del comité d’empresa, David Hervàs, ha explicat en À Punt Notícies que el centre està cobrint places estructurals amb contractes temporals, una maniobra contrària a la llei. Demà dijous denunciaran la situació a la Inspecció de Treball, quan expira el termini d’un mes que li donaren a la Conselleria de Sanitat perquè resolguera la situació.

“A dia de hui no ens han oferit cap solució ni proposta. En conseqüència, el dia 7 [de febrer], sens dubte farem la denúncia”, ha confirmat el president de comité d’empresa del ISS.

El representant dels treballadors també ha avançat que tenen previst coordinar-se en futures mobilitzacions amb el personal investigador d’altres centres de la Generalitat, com la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) o l’Institut per a la Investigació Sanitària (Incliva) que, segons assegura, comparteixen altres quotes d’inestabilitat.

Des de la direcció de l’Institut d’Investigació Sanitària asseguren que el marc normatiu estatal actual limita la contractació indefinida d’investigadors i professionals per part de les entitats instrumentals i per això no tenen les competències suficients per a dur-ho a terme.

Al seu parer, la resolució d’aquest problema, comú a tots els centres d’investigació a escala nacional, passa per un “pacte polític a llarg termini en què es reconeix la rellevància que té la investigació per al progrés i benestar del nostre país i de la nostra comunitat”.

La reivindicació dels treballadors del IIS La Fe es dirigeix al govern, ja que, segons ells, “aprofitant la llei nacional ha fet un munt de contractes com d’obra i servei que no s’emmarquen dins d’execució d’un projecte d’investigació”.

També et pot interessar