El personal investigador de la Fe denunciarà la temporalitat del seus contractes a la Inspecció de Treball

Només cinc dels 350 investigadors del centre tenen contracte indefinit.

El president del comité d'empresa de l’Institut d’Investigació Sanitària (IIS), David Hervàs

Investigadors de l’Hospital La Fe de València inicien aquest dimecres mobilitzacions per a denunciar que només cinc dels prop de 350 treballadors de l’Institut d’Investigació Sanitària (IIS) tenen contracte indefinit. Això suposa una temporalitat pròxima al 99%.

Fins que l’administració sanitària done solució a les seues reivindicacions es concentraran cada dimecres a les 11:00 hores a la porta de l’Institut.

El president del comité d’empresa, David Hervàs, ha explicat en À Punt Notícies que el centre està cobrint places estructurals amb contractes temporals, una maniobra contrària a la llei. Demà dijous denunciaran la situació a la Inspecció de Treball, quan expira el termini d’un mes que li donaren a la Conselleria de Sanitat perquè resolguera la situació.

“A dia de hui no ens han oferit cap solució ni proposta. En conseqüència, el dia 7 [de febrer], sens dubte farem la denúncia”, ha confirmat el president de comité d’empresa del ISS.

El representant dels treballadors també ha avançat que tenen previst coordinar-se en futures mobilitzacions amb el personal investigador d’altres centres de la Generalitat, com la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) o l’Institut per a la Investigació Sanitària (Incliva) que, segons assegura, comparteixen altres quotes d’inestabilitat.

Des de la direcció de l’Institut d’Investigació Sanitària asseguren que el marc normatiu estatal actual limita la contractació indefinida d’investigadors i professionals per part de les entitats instrumentals i per això no tenen les competències suficients per a dur-ho a terme.

Al seu parer, la resolució d’aquest problema, comú a tots els centres d’investigació a escala nacional, passa per un “pacte polític a llarg termini en què es reconeix la rellevància que té la investigació per al progrés i benestar del nostre país i de la nostra comunitat”.

La reivindicació dels treballadors del IIS La Fe es dirigeix al govern, ja que, segons ells, “aprofitant la llei nacional ha fet un munt de contractes com d’obra i servei que no s’emmarquen dins d’execució d’un projecte d’investigació”.

També et pot interessar

stats