El personal de Ferrocarrils de la Generalitat reclama la recuperació de 460 llocs de treball

Segons els sindicats, els acords no es compleixen i la situació s'ha agreujat amb la posada en marxa del servei nocturn.

El personal de Ferrocarrils de la Generalitat reclama la recuperació de 460 llocs de treball
El personal de Ferrocarrils de la Generalitat reclama la recuperació de 460 llocs de treball

Treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat per a demanar la recuperació de la plantilla "perduda" i part del salari que, asseguren, han deixat de percebre en els últims sis anys.

Així ho ha explicat la secretària general del Sindicat de Circulació Ferroviari en FGV, M. Ángeles Pérez, demanen 460 llocs de personal més, i recuperar el 10% de la massa salarial que sel's va descomptar a l'ERO de 2012 per evitar acomiadaments, i que se suma al 5% que els van rebaixar als funcionaris durant la crisi.

El sindicat denuncia que la plantilla està sota mínims i que fan falta entre 150 i 200 persones més per a complir els acords firmats, ja que, a més de perjudicar els empleats, aquesta situació perjudica la ciutadania perquè "durant els serveis ordinaris hi ha alguns que no es poden cobrir i es deixen descoberts durant el dia".

També ha assenyalat que, amb l'inici del nou servei nocturn canviaran les condicions de treball amb repercussions negatives sobre la conciliació familiar, ja que s'acabarà més tard i "caldrà treballar més caps de setmana i més festius", i la Llei de seguretat ferroviària no permetrà fer canvis de torn com es fan actualment.

Tot i que ha manifestat que manté l'esperança que el conflicte se solucione, ha defés les mobilitzacions com a mostra del malestar que viuen sobre un compromís que no es compleix i ha avisat que, en cas que les coses continuen així, la pròxima concentració serà el 8 de gener de 2019.

De moment continuaran les jornades de vaga convocades en diferents franges horàries per als mesos de desembre i gener, coincidint amb la posada en marxa del servei de metro nocturn que va arrancar el passat 14 de desembre.

També et pot interessar

stats