El personal docent menor de 55 anys es vacunarà amb AstraZeneca

Col·lectius com Stepv demanen una solució per a la gent major de 55 anys.

Imatge d'arxiu d'alumnat atenent les explicacions d'un professor
Imatge d'arxiu d'alumnat atenent les explicacions d'un professor / Mariscal (EFE)

El personal docent i no docent del sector educatiu valencià que estiga en contacte amb l’alumnat serà vacunat amb la vacuna d’AstraZeneca, segons ha informat la Conselleria d’Educació. Així, el conseller Vicent Marzà ha informat les Corts que s’ha acordat amb el Ministeri de Sanitat que el personal docent forme part de la fase 2 de vacunació, com ja es va avançar a principis de febrer.

Aquest dijous, Ximo Puig també ha fet nous anuncis pel que respecta a la vacunació a la Comunitat Valenciana. Així, el president de la Generalitat ha expressat que esperen vacunar massivament l’1 d’abril en 161 municipis, on s’instal·laran punts de vacunació.

La vacuna d’AstraZeneca consta, com la de Pfizer i Moderna, de dues dosis; la primera, es preveu des d’Educació, que puga ser subministrada “en les pròximes setmanes, quan arribe el volum de vacunes suficient”. La segona es posarà entre deu i dotze setmanes després, segons ha precisat la conselleria.

A més, Marzà ha recordat que “el 90% dels contagis que es detecten als centres educatius són d’origen social”, per la qual cosa “els centres estan actuant com a espais de detecció i contenció, i no de propagació”.

Preocupació des d’alguns col·lectius per la gent major de 55 anys

D’altra banda, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (Stepv), malgrat haver mostrat la satisfacció per aquestes decisions, ha manifestat la seua “preocupació” per les persones majors de 55 anys, que consideren que representen aproximadament el 20% de la plantilla escolar.

“Justament aquest col·lectiu és el que més problemes pot tindre en cas de contagi per coronavirus, segons les informacions sanitàries sobre l’impacte del virus per franges d’edat”, han advertit des de Stepv, que també han instat la Conselleria d’Educació a “treballar per a aconseguir una vacuna que es puga administrar a aquest col·lectiu tan prompte com es puga perquè també tinga la protecció necessària”.

També et pot interessar

stats