Personal d'educació infantil protesta contra el conveni laboral

Les professionals de l'ensenyament privat de 0 a 3 anys ixen al carrer i reclamen que l'acord incloga un salari mínim per damunt dels mil euros.

Manifestació a València, aquest dimarts
Manifestació a València, aquest dimarts

Professionals de la primera etapa de l'educació infantil, de 0 a 3 anys, s'han manifestat a diverses ciutats espanyoles, entre elles Elx i València, per a protestar contra el nou conveni laboral que vol firmar la patronal de l'ensenyament privat i que estableix un salari mínim de 930 euros al mes. Denuncien la precarització dels llocs que treball, que ocupen majoritàriament dones, i el fet que en el sector privat reben salaris baixos i estan sotmeses a una elevada temporalitat.

La mobilització s'ha convocat conjuntament amb una jornada de vaga en les escoletes d'educació infantil de 0 a 3 anys que, d'acord amb el sindicat, ha tingut més d'un 80% de seguiment en l'àmbit estatal.

A València, les manifestants han eixit al carrer en una marxa que s'ha iniciat al Parterre i ha arribat fins a la plaça de la Mare de Déu. Allí, el sindicat convocant de la protesta, CCOO, ha llegit un manifest denunciant l'acord laboral, que qualifica de "nefast" perquè "perpetua la precarietat" i no està avançant el suficient. A més, ha reclamat també que s'apuge el salari mínim per damunt dels mil euros.

També et pot interessar