La persona més avorrida del món: un analista de dades a qui li agrada mirar la televisió

Després d'examinar més de 500 persones en cinc experiments, els investigadors britànics han descobert els treballs i les activitats més avorrides

Un home mira la televisió amb cara avorrida
Un home mira la televisió amb cara avorrida / Shutterstock

Una investigació de la Universitat d'Essex (Regne Unit) ha traçat el perfil de com seria la persona més avorrida del món: un treballador que es dedica a l'anàlisi de dades, a qui li agrada mirar la televisió i que viu en una ciutat.

Després d'examinar més de 500 persones en cinc experiments, els investigadors han descobert que es considera com a treballs més avorrits l'anàlisi de dades, la comptabilitat, la neteja i la banca.

El treball, publicat en la revista científica Personality and Social Psychology Bulletin, també ha tret a la llum que la religió, mirar la televisió, observar els ocells i fumar es trobaven entre les aficions més avorrides.

També es percep que les persones avorrides fugen dels grans assentaments per a viure en ciutats i pobles xicotets.

Els avorrits: persones rebutjades i evitades

La investigació, dirigida pel doctor Wijnand Van Tilburg, del departament de Psicologia d'aquesta universitat britànica, ha revelat que les persones estereotipadament avorrides solen ser rebutjades i evitades a causa de les idees preconcebudes.

Segons apunta el científic, aquest treball mostra com de "persuasives" són les percepcions de l'avorriment i "l'impacte" que poden tindre en la gent. Van Tilburg afirma que el fet que la gent decidisca evitar-los pot conduir a l'ostracisme social i augmentar la soledat, la qual cosa té un impacte realment negatiu en la seua vida".

Transmet poca competència

L'estudi també ha demostrat que ser percebut com a avorrit probablement transmet poca competència i poca calidesa interpersonal. Per tant, els qui són percebuts com a avorrits poden córrer un risc més gran de patir danys, addiccions i problemes de salut mental.

I malgrat la percepció negativa, l'estudi recorda que la societat necessita persones que exercisquen funcions com la comptabilitat i la banca.

L'estudi mostra que la gent no creu que les persones avorrides siguen competents. Jo hauria pensat que als comptables els considerarien avorrits, però eficaços, i les persones perfectes per a fer una bona declaració de la renda

No obstant això, l'investigador recalca que la veritat és que persones com els banquers i els comptables "són molt capaces i tenen poder en la societat".

També et pot interessar

stats