Més pernoctacions als hotels valencians i ingressos per habitació inferiors a la mitjana

La Comunitat Valenciana, a la cua de les destinacions turístiques pels ingressos hotelers.

VÍDEO | Més pernoctacions als hotels valencians i ingressos per habitació inferiors a la mitjana

La Comunitat Valenciana va incrementar, durant el primer semestre de l’any, el nombre de turistes un 4,6%, fins a 4,36 milions, i el nombre de pernoctacions hoteleres un 2,4%, fins a aconseguir 13,3 milions de pernoctacions. Tot i això, ací hi ha uns ingressos per habitació disponible 10 euros més baixos que la mitjana nacional, amb 43 euros, davant de 53 en el conjunt de l’estat espanyol. 

Així ho destaca l’informe del primer semestre que ha elaborat la patronal Hosbec, que indica que la Comunitat Valenciana està a la cua de les comunitats turísticament rellevants, ja que Andalusia té un ingrés de 47,61 €, les Illes Balears de 53,41 €, les Canàries de 76,64 € i Catalunya de 63,21 €. Fins i tot Madrid i el País Basc la superen en ingressos hotelers mitjans.

Benidorm continua liderant resultats ací, ja que, en el primer semestre, va generar més de 5 milions de pernoctacions hoteleres. Així, la Costa Blanca, en conjunt ha registrat 7,74 milions de pernoctacions hoteleres, cosa que suposa quasi el 60% de tot el territori valencià, amb una situació estable respecte a les dades de 2018. 

Quant a creixement, les comarques centrals són les que millors resultats aconsegueixen, amb un augment del 7,2% en turistes, fins a 1,7 milions i un 6,5% en pernoctacions hoteleres, fins a situar-se vora els 3,8 milions. A més, la ciutat de València supera per primera vegada la barrera dels 2 milions de pernoctacions hoteleres, amb un creixement del 3%.

Respecte a les comarques del nord, tanquen el balanç també amb dades positives, ja que registren un creixement del 5% tant en turistes com en pernoctacions. 

Des d’Hosbec rebutgen la taxa turística

En vista a aquestes dades, des de la patronal han incidit en el fet que l’aplicació de la taxa turística no és necessària a la Comunitat Valenciana. “No existeix cap marge per a nous invents fiscals ni impostos a l’allotjament”, han manifestat des d’Hosbec. 

En aquest sentit, han assegurat que la taxa perjudicaria la competitivitat del turisme valencià en el futur i condicionaria “greument” les estratègies comercials que es duguen a terme.

També et pot interessar

stats