Els periodistes d’À Punt Mèdia en l’incendi de Llutxent han seguit les indicacions dels operatius policials

Les xarxes socials i portals digitals han qüestionat aquest dimecres una connexió en directe realitzada en l’NTC Nit d'À Punt des de Pinet.

Les xarxes socials i portals digitals han qüestionat aquest dimecres una connexió en directe realitzada en l’NTC Nit d'À Punt des del municipi de Pinet
Les xarxes socials i portals digitals han qüestionat aquest dimecres una connexió en directe realitzada en l’NTC Nit d'À Punt des del municipi de Pinet

Les xarxes socials i portals digitals han qüestionat aquest dimecres una connexió en directe realitzada en l’NTC Nit d'À Punt des del municipi de Pinet per tal d'informar de l'última hora de l'incendi que afecta la Safor i la Vall d'Albaida.

Les crítiques es fan a partir d'un vídeo emés en l'edició especial de l’NTC Nit de les 23:00 hores, on, per a il·lustrar la tensió dels desallotjaments del veïnat de Pinet, es van incloure unes imatges en què es veu com diversos agents de la policia demanen a l'equip d'À Punt, que anava a connectar en directe en l’informatiu de les 21:00 hores, que es retire del lloc que ocupa, i com la periodista demana uns minuts per a entrar en el noticiari.

La Direcció d'Informatius d'À Punt ha explicat hui que la petició dels agents policials no va ser perquè els periodistes abandonaren el poble, sinó perquè col·locaren la unitat mòbil utilitzada per a fer el directe orientada cap a l'eixida del poble i a uns metres de distància del lloc on estava aparcada.

Els periodistes, segons ha explicat la Direcció d'Informatius, van demanar retardar uns instants la maniobra, ja que el senyal del directe depenia de la posició de la unitat mòbil. Els reporters van afegir que es tractava només d'uns minuts. Davant la insistència dels agents, en un moment de tensió per la situació, l'equip d'À Punt va canviar la posició del vehicle i el va moure a uns 20 metres de distància amb l’ajuda dels mateixos agents policials per a fer la maniobra.

La connexió en directe es va fer tal com estava prevista, encara que amb uns minuts de retard sobre l'horari pactat. En cap moment la tasca informativa dels periodistes d'À Punt va comportar cap perill per a cap persona, ni es va ignorar la indicació dels agents.

Una vegada feta la connexió en directe, l'equip de periodistes es va traslladar al post de comandament avançat, situat a cinc quilòmetres de Pinet, per a continuar la faena periodística. Els professionals d'À Punt haurien abandonat la posició del directe si, per seguretat, així els ho hagueren indicat els bombers o els agents, cosa que no va succeir.

Davant la pregunta, també formulada en les xarxes, sobre si preval la seguretat o el directe, la Direcció d’Informatius no té cap dubte que preval sempre la seguretat tant dels professionals com de la població, però en el cas de què es tracta no es va posar mai en perill ni la seguretat de les persones ni l’evacuació de la població de Pinet.

També et pot interessar

stats