Perill a la platja de Piles per la presència d’escombraries entre l’arena

L’Ajuntament considera que provenen de l’última regeneració de fa un mes, i esperen que Costes els done una solució

Pedres que apareixen cada dia a la zona del Balcó de la platja de Piles (Safor) / À Punt NTC

A la platja de Piles (Safor), concretament a la zona coneguda com del Balcó, creix la indignació entre els banyistes per l’aparició de pedres i restes que s'han trobat entre l'arena i que han arribat a conseqüència de la regeneració d'aquesta. Els operaris municipals i els mateixos banyistes fa dies que en recullen, però demanen a la Direcció General de Costes que hi actue ràpidament pel perill i les molèsties que ocasionen.

Fins ara han arreplegat milers de pedres, algunes de ben grosses i, fins i tot, una biga de ferro d’uns 45 centímetres. Els banyistes pensen que poden ser d’alguna construcció pel tipus d'enderrocs que s’hi han trobat i perquè van acompanyats de quitrà. Denuncien que és molt perillós perquè algú pot es pot tallar o entropessar. 

L’alcaldessa de Piles, Cristina Fornet, explica que des de l’equip de govern sospiten que l’última tanda d’arena que es va posar a la platja abans d’eleccions per a regenerar-la ja portava eixes escombraries. Però diu que, de moment, és només una sospita perquè no ho poden saber veraçment. 

Per a poder netejar bé la platja fa falta maquinària especial, indica Fornet, que està convençuda que Costes els donarà una solució i imagina que serà garbellar l’arena in situ, per a eliminar totes les deixalles. De moment, cada matí els operaris de l’ajuntament les arrepleguen, fins i tot en trauen de dins de l'aigua.

També et pot interessar

stats