La perfumeria valenciana, entre els negocis que més exporten

Segons l'últim informe de l’Associació Espanyola de Franquiciadors, la Comunitat Valenciana és la quarta amb més presència a l'exterior

franquicies / À Punt NTC

Segons l'últim informe que ha elaborat l’Associació Espanyola de Franquiciadors, que analitza el posicionament de les franquícies espanyoles al món, la Comunitat Valenciana és la quarta amb més presència a l'exterior. De les 177 franquícies que hi ha al nostre territori, 31 ja tenen botigues en bona part del planeta. 

Sobretot destaquen en quatre sectors: moda, restauració, cosmètica i perfumeria. Com el negoci d’Óscar Pimentel, gerent de Cien Fragancias, que està present en 26 països amb 260 botigues. L'èxit d'aquesta marca valenciana està en el preu del seu producte estrela, un perfum assequible per a tot el món.

“Ens dediquem a la perfumeria genèrica. Estem acostumats a pagar un perfum en qualsevol perfumeria a un preu molt elevat, quan a la genèrica, igual com passa amb els medicaments, no és car fer un perfum d'alta qualitat”, assegura Pimentel a un equip d’A Punt NTC en un dels seus negocis de Borriana.

Els franquiciadors no han de ser professionals del sector. Abans d'obrir una botiga es fa un curs de formació, com va fer Virginia Aillón, franquiciada de Borriana. “Em van ensenyar el món de la família olfactòria, les categories que hi ha dins de cadascuna; em van aconsellar sobre els ambientadors, que són un altre món també”, explica. 

El gran obstacle per a l'expansió de les franquícies com aquesta ha sigut la pandèmia. Com tot el món de l'empresa, a la perfumeria li ha tocat reinventar-se.

Óscar Pimentel afirma que “ara en pandèmia les línies de producció s’han convertit en gels hidroalcohòlics, solucions hidroalcohòliques i molts més productes de la llar. No hi ha dubte que, el que es para, 'estanca”, ha conclòs.

Amb aquest ritme, ja estan presents a Itàlia, Portugal, França, tota l'Amèrica Llatina, i Angola i el Senegal a l'Àfrica. Altres franquícies de la terra són Vellisimo Center, en el camp de l'estètica, Paco Martínez, especialitzat en bosses de mà i complements, i Ale-Hop, en el sector dels regals. Totes aquestes empreses amb arrels valencianes estan presents en diversos països dels cinc continents. 

També et pot interessar

stats