Perfecte acoblament del remat de la foguera oficial

Dilluns a les 7 hores es tanca al trànsit el centre d'Alacant

L'artista Pedro Espadero ha colocat el gran remat de la foguera oficial 'La font dels desitjos' a 20 metres d'alt
L'artista Pedro Espadero ha colocat el gran remat de la foguera oficial 'La font dels desitjos' a 20 metres d'alt / Rafa Bernabeu

La plantà de la foguera oficial 'La font dels desitjos' està molt avançada. Hui diumenge estava practicament finalitzat el cos central i els ninots principals. L'assemblatge del gran remat s'ha dut a terme sense problemes tècnics, tot i la delicada operació que suposava mantindre enlaire la figura de prop de mil quilos. El cap de dona gegant representa les fonts de la ciutat, amb cabells convertits en xorros d'aigua.  

Aquest dilluns, dia 18, a les 07:00 h tallen al trànsit el centre d'Alacant, per on a soles podran circular vehicles autoritzats. Com en anys anteriors, s'ha establit un circuit que envolta el centre, per on sí que es pot circular sense restriccions, i que està delimitat per l'avinguda del Metge Gadea, els passejos de Soto i de Marvà, l'avinguda de Benito Pérez Galdós, Germans Pascual, Poeta Carmelo Calvo, Pare Mariana, la plaça de Santa Teresa, la costera de la Fàbrica, Vázquez de Mella, Juan Bautista Lafora i l'avinguda de Ramón y Cajal. La normalitat en la circulació es restablirà el dia 25 de juny a les 08:00 h.

En tots els barris de la ciutat, dilluns també hi haurà nombrosos carrers que quedaran tallats perquè aquest dilluns, a partir de les 08:00 h, es poden plantar totes les fogueres. Les de Categoria Especial tenien permís especial fer a fer-ho dissabte i les de Primera Categoria, hui, diumenge. La plantà de barraques, racons i carrers adornats començarà a les 18:00 h. Obriran el 20 de juny, dimecres, nit del tradicional soparet alacantí, en què no poden faltar la coca amb tonyina i les bacores. L'horari de tancament de totes les barraques i racons és les 04.30 h.

Així mateix el dilluns 18 comença l'horari especial d'autobusos nocturns, que unirà Alacant amb els barris de la perifèria i altres localitats de la comarca de l'Alacantí, entre les 00:23 i les 07:00 h. El 21N (Alacant-el Campello) tindrà una freqüència de 60 minuts; el 22N, amb el barri de la platja de Sant Joan, passarà cada 20 minuts; el 23N, amb Sant Joan i Mutxamel, cada 20 minuts; i el 24N, amb Sant Vicent del Raspeig, cada 40. El 3N, amb el barri de Ciutat d'Assís i el Palamó, passarà cada 40 minuts. A més, hi ha un bus especial amb el pàrquing del carrer de Teulada, el número 16, que passarà cada 30 minutos. Aquest servei sols circularà les nits del dissabte, dia 23, i del diumenge, dia 24.

Als serveis especials d'autobusos s'han de sumar els combois especials de les diferentes línies del tramvia.

Dispositiu de seguretat

L'Ajuntament d'Alacant ha informat que el dispositiu de seguretat organitzat per a Fogueres s'ha reforçat enguany. Tindrà una mitjana diària de 325 agents de la policia, 150 bombers i 450 voluntaris de Protecció Civil.

També et pot interessar

stats