Pérez Garijo: A Espanya "arribem tard a la reparació", perquè les víctimes del nazisme "han sigut les grans oblidades"

La consellera de Qualitat Democràtica ha assistit aquest diumenge als actes internacionals commemoratius de l'alliberament dels presos del camp de concentració de Mauthausen (Àustria)

Rosa Pérez Garijo en els actes commemoratius de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen
Rosa Pérez Garijo, en els actes commemoratius de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen / Generalitat Valenciana

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat aquest diumenge en els actes commemoratius dels 77 anys de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen-Gusen (Àustria), on ha manifestat tindre "la incòmoda sensació" que a Espanya "arribem tard" a la reparació i reivindicació de la memòria, ja que, "per les circumstàncies especials que es van donar, les víctimes dels camps d'extermini han sigut les grans oblidades".

Pérez Garijo ha participat en els actes organitzats pel Comité Internacional de Mauthausen (CIM), acompanyada de representants de l'Associació Amical Mauthausen i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Al camp de concentració austríac han recordat les 8.000 víctimes espanyoles del règim nazi, de les quals al voltant de 650 eren valencianes. D'aquestes últimes, unes 500 van ser internades a Mauthausen.

Construint Memòria: les víctimes del nazisme amb nom i cognoms

La responsable de Qualitat Democràtica ha valorat que la Generalitat està "fent justícia" a les víctimes del nazisme a través del projecte Construint Memòria en totes les comarques.

En aquest sentit, ha assenyalat que a través d'aquesta iniciativa "hem entregat 514 taulells de la memòria als ajuntaments d'origen de les víctimes, amb els noms i cognoms dels valencians i les valencianes que van patir aquell horror".

També et pot interessar

stats