La pèrdua del gust i l'olfacte no és tan habitual en la variant britànica

Els infectats presenten un quadre simptomàtic més general, segons un estudi al Regne Unit.

Una xica es fa un test d'antígens al Regne Unit
Una xica es fa un test d'antígens al Regne Unit / Reuters

Els infectats amb la variant del coronavirus detectada per primera vegada al Regne Unit tendeixen a mostrar menys pèrdua d'olfacte i del gust (símptomes associats a la Covid-19), i sí un quadre simptomàtic més general, segons un estudi difós aquest dimecres.

L'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS) ha assenyalat hui que la pèrdua del gust i l'olfacte és "significativament menys comuna" en pacients que van donar positiu per la malaltia amb la nova mutació britànica enfront de malalts afectats amb altres variants. En canvi, els pacients que van contraure la soca britànica van mostrar símptomes "més comuns" com ara tos, mal de gola, fatiga, dolor muscular i febre.

L'ONS, que fa temps que realitza enquestes en massa mensuals sobre l'evolució del coronavirus al Regne Unit, va apuntar a més que en aquest nou estudi no es van trobar "proves" que hi haja diferències de símptomes quant a la dificultat per a respirar o els maldecaps.

El citat organisme oficial, que per a dur a terme aquesta investigació es va centrar en el període comprés entre el passat 15 de novembre i el 16 de gener, va detectar a més que aquells ciutadans afectats amb la nova variant tenien més propensió a "mostrar símptomes" enfront dels molts casos d'asimptomàtics associats al virus.

Aquestes dades es coneixen l'endemà que el Regne Unit es convertira en el primer país d'Europa que sobrepassa les 100.000 defuncions per Covid-19.

També et pot interessar

stats