Pepe Capilla, nou rector de la UPV: "En no molt de temps hi haurà una dona al capdavant de la universitat"

La cúpula directiva durant els pròxims quatre anys, amb onze vicerectorats, serà paritària per primera vegada en la història de la institució

Entrevistem Pepe Capilla, nou rector de la UPV / À Punt NTC

Amb poc més del 52% dels vots en segona volta i després d'una intensa campanya, Pepe Capilla és el nou rector electe de la Universitat Politècnica de València (UPV). Catedràtic de Física Aplicada i fins ara vicerector d'Investigació, Innovació i Transferència, Capilla agafa el relleu de Francisco Mora durant els pròxims quatre anys. Haurà de reduir les hores de docent per a fer-se càrrec de la institució educativa, però assumeix amb il·lusió el nou repte: "Considere que tinc l'experiència i les idees que necessita la universitat i mai he tingut por als desafiaments, mai", ha explicat a À Punt. 

Molts són els desafiaments que té per davant en aquesta nova etapa. Ell els resumeix en dues vessants que, ha dit, han d'anar en paral·lel: afrontar els reptes de futur per a transformar la UPV, i resoldre els problemes del dia a dia. Entre altres qüestions, estan pendents de la transformació digital, establir una estratègia clara de titulacions, actualitzar el Pla Concilia i augmentar la multinacionalitat de l'alumnat al campus.

Per a aquesta nova etapa, Capilla s'ha rodejat d'un equip integrat per onze persones més: sis vicerecectores i cinc vicerectors. És, de fet, el primer paritari que hi ha en la història de la Politècnica. "No podria haver aconseguit un equip millor", ha assenyalat a À Punt. Un senyal que els temps estan canviant, tot i que ell té clar que és qüestió de temps que el rectorat estiga liderat per una dona, com passa en tres de les cinc institucions universitàries valencianes: "Si hi haguera aparegut una candidata, la comunitat universitària l'hauria rebuda encantada, però encara no ha sigut així", ha dit. 

El nou rector per als pròxims quatre anys prendrà possessió del càrrec al principi de juny.

També et pot interessar

stats