Pentinen el terme municipal de Manuel a la recerca de la jove desapareguda

Han passat més de tres setmanes sense notícies de Marta Calvo i la investigació apunta que el principal sospitós podria haver fugit d'Espanya.

VÍDEO | Pentinen el terme municipal de Manuel a la recerca de la jove desapareguda

Les aigues del riu Albaida centren la recerca de Marta Calvo, la jove valenciana desapareguda fa 22 dies. A més dels bussos, centenars d'agents busquen sense descans indicis que puguen conduir al parador de la xica per aire i per terra. Pentinen camps, pous i avencs del terme municipal de Manuel.  Investigadors de la Guàrdia Civil rastregen de nou el pis del sospitós.

Nous mitjans de la Guàrdia Civil s'incorporen aquest divendres a les tasques de recerca de pistes que esclarisquen el parador de la jove de 25 anys desapareguda a Manuel des del 7 de novembre. Aleshores va quedar per Internet amb un home, considerat el principal sospitós de la desaparició, i li va comunicar a sa mare per Whatsapp la ubicació en què es trobava, en aquesta localitat de la comarca de la Ribera Alta. 

Més de tres setmanes després, no hi ha pistes sobre el parador de la jove. El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha dit que durant la jornada d'aquest dijous no s'han produït "avanços substancials" en la investigació. Per això, ha detallat que tant la Policia Nacional com l'Autonòmica han oferit col·laboració per a sumar-se a les tasques de recerca, i que la Unitat Militar d'Emergències també podria participar-hi. 

Segons ha explicat, els treballs de recerca, que es reprenen a primera hora d'aquest divendres, se centren en tres "qüestions bàsiques": localitzar la jove desapareguda en el millor estat possible; buscar la que, presumptament, ha sigut l'última persona que ha estat amb ella (en referència al sospitós); i tractar d'esclarir com ocorregueren els fets. "Tenim una profunda sospita que podria haver-la dur a una desaparició forçosa", ha dit. 

Durant la jornada del dijous, la Guàrdia Civil ha estés al terme municipal de l'Olleria (a la Vall d'Albaida) la recerca. Allí s'han escorcollat diversos punts que, segons sembla, guarden relació amb l'home. També han inspeccionat el riu Albaida amb llanxes i bussejadors especialistes de la Benemèrita. 

La investigació apunta que aquest home, de 35 anys i que té antecedents per tràfic de drogues, podria haver fugit d'Espanya. 

Busquen el sospitós de la desaparició de Marta Calvo tant dins com fora del país

El propietari de la casa on es perd la pista de la jove desapareguda el 7 de novembre a Manuel té antecedents a Espanya per multes i resistència a l’autoritat, i va ser condemnat a Itàlia per tràfic de drogues.

Aquesta informació és la que porta a la Guàrdia Civil a pensar que podria haver rebut ajuda per a sortir d’Espanya per part de persones relacionades amb el crim organitzat, però aquesta no és l’única hipòtesi amb què treballen.

De fet les autoritats continuen registrant aquest divendres l’habitatge que tenia llogat el sospitós a Manuel, després d’haver examinat dijous el de l’Olleria, buscant pistes per a localitzar l’home o a la jove desapareguda

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en declaracions fetes aquest dijous, va dir no descartar ampliar els mitjans humans i tècnics per a tractar de resoldre el cas de Marta Calvo.

Fulgencio va assenyalar que ha rebut l’oferiment de col·laboració per part de la Prefectura Superior de Policia, i va afegir que, en cas d’haver d’ampliar la zona de cerca, no es descarta la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

També et pot interessar

stats