La península Ibèrica i el sud de França cremen per l'onada de calor

A l'estat espanyol els focs que més preocupen són els ubicats a Càceres, que ja han entrat al parc nacional de Monfragüe

L'UME ha col·laborat en les tasques d’extinció nocturnes de cinc incendis forestals / @UMEgob (Twitter)

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han treballat tota la passada nit en les tasques d'extinció de cinc incendis forestals que afecten la vall del Ladrillar i Casas de Miravete (Càceres), Monsagro (Salamanca), Folgoso do Courel (Lugo) i Figueruela de Arriba (Zamora). A tota la península Ibèrica, les flames arrasen milers d'hectàrees en més de trenta punts.

Les darreres hores han sigut especialment complicades a Casas de Miravete, on el foc ha saltat una de les línies de control i ha amenaçat el municipi de Romangordo, que ha hagut de ser desallotjat segons ha informat el portaveu de l'UME, Aurelio Soto. La prioritat aquest matí se centra en la protecció del parc nacional de Monfragüe, on el foc ja ha entrat.

En l'incendi de la vall del Ladrillar, hi ha desplegats 143 militars de l'UME, que durant la nit s'han enfocat en la protecció del poble de Las Mestas, on han treballat en el refredament de les línies de contenció i esperen poder donar per assegurat el perímetre durant aquest matí.

En l'incendi de Monsagro, on l'UME té 282 efectius desplegats, l'objectiu principal és perimetrar l'incendi especialment en la rodalia dels municipis de Maíllo, Diosleguarde i Tenebrón.

En l'incendi de Folgoso do Courel (Lugo), els 59 agents han fet cremes d'eixample i tallafocs, així com atacs directes al capdavant de l'incendi en les proximitats del municipi de Vilamor.

L'incendi que millor evoluciona de moment és el de Figueruela de Arriba, que es troba en nivell d'emergència 1.

L'UME no descarta haver d'incorporar-se a col·laborar en les tasques d'extinció d'algun nou incendi forestal dels actius a l’estat espanyol. A la serra de Mijas, a Màlaga, hi ha més de 3.000 persones desallotjades.

9.100 hectàrees cremades al departament francés de Gironda 

A França, els dos incendis que es van declarar el dimarts a la vesprada en el departament de Gironda amb capital a Bordeus han cremat fins a aquest dissabte més de 9.100 hectàrees i han obligat a evacuar a prop de 12.000 persones.

La situació no està controlada i, segons els primers elements divulgats pels investigadors, l'incendi va ser intencionat.

El sud de França viu des de la setmana passada una onada de calor que s'estendrà en els pròxims dies al nord.

Aquest matí Météo France tenia 16 del centenar de departaments del país, tots ells al sud, en alerta taronja per la canícula. En molts d'ells s'ha prohibit l'accés als boscos per a intentar evitar incendis.

També et pot interessar

stats