La Fiscalia demana de cinc a huit mesos de presó per als arrestats al Forn de Barraca

Els quatre activistes processats estan acusats dels delictes de resistència i desobediència greu

Juí dels activistes que volien evitar l'enderrocament del Forn de Barraca / À Punt NTC

La Fiscalia demana penes d'entre cinc i huit mesos de presó per als activistes que van ser detinguts al setembre de 2019 en el desallotjament de l'alqueria del Forn de Barraca d'Alboraia (Horta Nord). Als 4 processats, dos xics i dues xiques, se'ls acusa dels delictes de resistència i desobediència greu.

Els fets ocorregueren el passat el 27 de setembre del 2019, els activistes volien evitar l'enderrocament del Forn de Barraca en les obres d'ampliació al tercer carril de la V-21. Aquella matinada, van tallar els accessos a l'habitatge i s'hi van fer fort. Dos pujaren a la teulada i una xica es va nugar a una reixa. Per tal de desallotjar-los, es va mobilitzar un dispositiu policial ampli i van intervindre també els bombers i el grup de rescat de la Guàrdia Civil. Santi Gassó, un dels acusats, declara que “va ser molt salvatge, perquè es tractava d’una protesta pacífica i van arribar vora 100 guàrdies civils”.

Aquest dimarts se'ls ha jutjat a l'Audiència de València. Abans de començar la vista, se'ls ha oferit un pacte per a ser condemnats a només tres mesos, però no l'han acceptat. Gassó afirma que “venim a demanar l’absolució, perquè pensem que nosaltres vam fer el que haurien d’haver fet els polítics, que és defendre el nostre patrimoni i la nostra horta”.

Finalment, a les portes de la Ciutat de la Justícia han rebut el suport de diferents col·lectius, entre els quals l'Assemblea Feminista, que també afronta el dotzé juí a una de les integrants per participar en un piquet informatiu en la vaga feminista del 8M del 2019.

També et pot interessar

stats