El peix de Benicarló, de la mar al mercat

La localitat inclou en la seua oferta turística el sector pesquer, una ruta que mostra els diferents tipus de pesca i la vida i treball del mariner.

Un grup de turistes realitzen la Ruta dels Pescadors

Ja ho iniciaren l'any passat i a causa de l'èxit enguany repeteixen. Benicarló mostra al turisme una de les professions més lligades a la seua història: la del pescador. La Regidoria de Turisme i la Confraria de Pescadors han decidit reprendre les visites guiades a la llotja de Benicarló, una proposta que va nàixer del pla estratègic de turisme i que aposta per presentar una oferta singular, on el visitant puga experimentar pràctiques del poble. L'objectiu és connectar la identitat local amb les activitats turístiques. 

La regidora de Turisme, Rosana Marzà, afirma que es vol enaltir el treball dels pescadors i una de les guies de la ruta, M. José Peiró, comenta que amb aquesta iniciativa es posa en valor la manera de viure d'un poble pesquer, una vida que sorprén molts turistes de ciutats d'interior que ho desconeixen completament. Una ruta que posa en el mapa el peix i els productes de Benicarló i que deixa patent com costa portar el peix de la mar al mercat.

La ruta

Els grups ixen des del Museu dels Mariners, un espai acabat d'estrenar. Des d'allí van a la llotja on es mostraran les diferents modalitats de pesca, així com el procés de venda. L'activitat coincideix amb el període de veda, així que les barques estan amarrades, per tant també s'explicaran les seues característiques. Encara queda ocasió per poder fer la ruta ja que hi ha programades activitats per als dies 16, 17, 30 i 31 d'agost, a les 11:30 hores.

També et pot interessar

stats