A Pego protesten contra les grans urbanitzacions i demanen una gestió responsable de l'aigua

La mobilització l'han organitzada el col·lectiu Pego Viu i la Unió Llauradora, entre altres entitats ecologistes i ciutadanes

Un moment de la protesta a Pego
Un moment de la protesta a Pego / À Punt NTC

El veïnat de Pego s'ha concentrat este divendres de vesprada davant de l'Ajuntament de la localitat de la Marina Alta per a demanar una gestió responsable de l'aigua. La protesta l'han organitzada el col·lectiu Pego Viu i la Unió Llauradora, entre altres entitats ecologistes i veïnals.

Els organitzadors exigeixen que es garantisquen els recursos hídrics per a usos tradicionals agrícoles, com el cultiu de l'arròs, i que es limiten els usos recreatius. A més, defensen que es paralitzen projectes d'expansió urbanística i camps de golf a l'entorn de la Marjal. La mobilització es fa en un context d'emergència per sequera a la Marina Alta.

La protesta ha estat acompanyada de diverses pancartes on es podia llegir "En defensa de la nostra aigua. Ni PAI, ni camps de golf", "Sense aigua no hi ha vida. Sense paisatge no hi ha identitat" i "Amb set de seguir sent poble. No a les macroPAI".

També et pot interessar

stats