Pedro Sánchez manté la previsió de tindre vacunada el 70% de la població a finals d'estiu

El president del govern confia que, a finals de juny, vint milions d'espanyols estiguen ja immunitzats.

Sánchez al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu.
Sánchez al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha reiterat la previsió que a finals d'estiu un 70% de la població espanyola estiga vacunada. El president també ha confiat que a la fi de juny puguen estar immunitzats vint milions d'espanyols.

El govern ha defensat des d'abans de començar les vacunacions la voluntat que el 70% de la població espanyola estiga vacunada. I a pesar que el procés està veient-se alterat entre altres per algunes complicacions en el subministrament de vacunes, el govern manté la previsió.

Sánchez ha fet aquestes afirmacions en la resposta al senador de Ciutadans Tomás Marcos, que li ha preguntat pel pla de vacunació i les gestions que està fent Espanya a la UE per a garantir l'arribada de vacunes a Espanya. El cap de l'executiu ha recordat que les autonomies han administrat fins a aquest dimarts més de 3,6 milions de dosis i 1,2 milions de persones han completat la pauta, la qual cosa col·loca Espanya en el quart país de la UE en nombre de dosis per cada cent habitants i el sisé del món amb el major percentatge de població completament vacunada.

El polític ha afegit que la vacunació ja està notant-se i, de fet, ha baixat la incidència i la mortalitat en els majors de 65 anys que viuen en residències.

Moltíssima ràbia davant la vacunació de polítics

Sánchez ha parlat també dels polítics vacunats i ha lamentat que tots els partits han pogut veure's afectats "per casos de falta d'exemplaritat". El president ha deixat clar que els casos l'han "entristit" i l'omplin de "moltíssima ràbia" perquè "llancen una visió molt distorsionada del que representa la política".

També et pot interessar

stats