Pedreguer retira el nom de Joan Carles I d'una de les seues avingudes

El govern municipal, que lidera Compromís, justifica la decisió en la investigació al rei emèrit pel contracte de l'AVE a la Meca.

VÍDEO | Pedreguer retira el nom de Joan Carles I d'una de les seues avingudes

El rei emèrit, Joan Carles I, s’ha quedat sense avinguda a Pedreguer, a la Marina Alta. Els grups municipals han aprovat per 11 vots a favor (Compromís, el PSOE i la CUP) i 2 en contra (PP) una moció de la CUP de llevar el nom del pare de l’actual monarca, que justifica en la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem per a aclarir si va cobrar comissions il·legals per l'adjudicació de les obres de l'AVE a la Meca.

En declaracions a À Punt l'alcalde de la localitat, Sergi Farrús, on Compromís governa amb majoria absoluta, va explicar que la proposta de la CUP va presentar-se quan l'ajuntament ja investigava la fórmula legal per a retirar el nom de Joan Carles I de l'avinguda, arran la investigació al pare del rei espanyol.

Els cupaires justifiquen el canvi de nom tant per la investigació com per considerar la monarquia espanyola com “una institució imposada, retrògrada i contrària als principis fonamentals de la democràcia”.

Al govern municipal el preocupa l’impacte de la mesura als comerços i les persones empadronades a l’avinguda, que hauran de tramitar la modificació en documents com ara el DNI o el carnet de conduir.

Imatge de l'avinguda Joan Carles I de Pedreguer / À Punt NTC.

Compromís també vol llevar el nom de Joan Carles I d'una escola

El Grup Municipal de Compromís a Almenara (Plana Baixa) també portarà al ple una proposta per a retirar el nom del rei emèrit, en aquest cas del CEIP Joan Carles I. La petició, que va proposar el claustre, el va rebutjar el 2013 la Junta Escolar i ara té poques possibilitats de prosperar, ja que necessitaria el vistiplau del PSOE, que governa amb majoria absoluta.

On ja no figura la referencia a l’anterior monarca és a l’antiga Marina Reial Joan Carles, a les drassanes de València, la qual es va rebatejar el 2017 com la Marina de València durant l’alcaldia de Compromís; en aquest cas, però en el marc d’un projecte estratègic per a impulsar l’espai.

També et pot interessar

stats