Pedregada al nord de la Comunitat Valenciana: 2.500 hectàrees afectades i 1 milió d’euros en pèrdues

La comarca més afectada ha sigut el Baix Maestrat.

La comarca més afectada ha sigut el Baix Maestrat
La comarca més afectada ha sigut el Baix Maestrat / Unió de Llauradors

La Unió de Llauradors i Ramaders estima en un milió d’euros els danys provocats en 2.500 hectàrees de cultiu en les comarques del nord de la Comunitat Valenciana per les tempestes amb pedregada de dimecres.

La zona més perjudicada ha sigut el Baix Maestrat, concretament les localitats de Rossell, la Jana, Canet lo Roig i Traiguera, amb 1.800 hectàrees afectades.

Altres comarques que han patit danys són la Plana Alta, l’Alt Maestrat i els Ports, tot i que en aquestes el fet que la pedra anara acompanyada de pluja intensa va minimitzar l’impacte en el camp, segons han informat des de la Unió. El 75% de la zona afectada és cultiu d’oliveres, un 20% d’ametlers, i la resta, de garroferes.

La Unió de Llauradors sol·licitarà en aquest cas mesures urgents per als afectats, com ha fet en anteriors episodis de pluja i pedregada. Entre les peticions s’inclouen el repartiment gratuït de productes cicatritzants, la concessió d’ajudes directes a les explotacions danyades, i les ajudes de la Unió Europea de fins a 15.000 euros.

Els llauradors també demanaran la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any, l’establiment de préstecs amb interés subvencionat i ajudes per a les cooperatives comercialitzadores afectades.

També et pot interessar

stats