Els pediatres valencians avisen que l'ús excessiu de dispositius mòbils augmenta el risc d'obesitat en els xiquets

Recomanen una dieta equilibrada i limitar l'ús de les noves tecnologies per a evitar el sedentarisme.

Els xiquets espanyols passen prop de cinc hores diàries davant d'algun tipus de pantalla
Els xiquets espanyols passen prop de cinc hores diàries davant d'algun tipus de pantalla / Nadine Doerle (Pixabay)

Els pediatres valencians adverteixen que l'ús excessiu de dispositius mòbils incrementa el risc d'obesitat en els xiquets i les possibilitats de patir altres malalties vinculades, com a conseqüència de l'augment del sedentarisme. Així ho ha subratllat la Societat Valenciana de Pediatria (SVP) amb motiu del Dia Nacional de la Nutrició, que se celebra el 28 de maig.

La Societat Valenciana de Pediatria recorda la importància de fomentar una dieta equilibrada des de la primera infància, ja que és quan s'adquireixen els hàbits alimentaris que perduraran en el futur. A més, recalca que és convenient establir unes regles i un control sobre l'ús de les noves tecnologies per a evitar el sedentarisme.

L'ús de dispositius mòbils i pantalles "s'està incrementant en aquestes etapes de la vida, cosa que fa que s'estiga formant una generació de xiquets sedentaris", ha advertit el doctor Luis Blesa, president de la SVP.

Els xiquets passen prop de cinc hores diàries davant d'algun tipus de pantalla

Així, segons un estudi de l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC), els xiquets espanyols passen prop de cinc hores diàries davant d'algun tipus de pantalla, temps que s'incrementa els caps de setmana.

En concret, el 30 per cent dels xiquets valencians d'entre 2 i 17 anys pateix sobrepés o obesitat per seguir una alimentació inadequada i una activitat física escassa, mentre que l'11% està per davall del pes recomanat, segons l'última Enquesta Nacional de Salut.

Un 68,7% dels menors no consumeix verdures ni hortalisses diàriament

Així mateix, segons dades de la Generalitat Valenciana, un 68,7% dels xiquets menors de 15 anys no consumeix verdures ni hortalisses diàriament; un 35,5% no pren fruita cada dia i un 8,5% no menja llegums durant la setmana. A més, un 48,4% dels menors pren aperitius i un 34,5% begudes ensucrades diverses vegades a la setmana.

També et pot interessar

stats