Els pediatres recorden que no poden decidir si els alumnes deixen d'anar a l'escola

Els sanitaris detecten un increment de peticions de certificats mèdics de pares que volen evitar un expedient d'absentisme.

Els pediatres recorden que no poden decidir si els alumnes deixen d'anar a l'escola
Els pediatres recorden que no poden decidir si els alumnes deixen d'anar a l'escola

L'Associació Espanyola de Pediatria alça la veu davant la tornada a les aules. Els professionals sanitaris han detectat un increment en el nombre de peticions de certificats mèdics per part dels pares que volen que els seus fills no tornen a l'escola per motius de salut. Una fórmula que busquen molt progenitors per a evitar un expedient per absentisme. I recorden que els certificats mèdics que emeten no impliquen, de cap manera, informes d'idoneïtat perquè un xiquet o xiqueta amb una malaltia de base es quede a casa. Insisteixen en el fet que no són ells els que han de decidir si els escolars han de tornar al col·legi o no.

Davant la incertesa per la tornada a l'escola i el risc de contagis, agafen força les veus de les famílies que demanen llibertat per a triar entre l'educació presencial o a distància. No hi ha mecanisme legal, de moment, que els empare.

Els pediatres asseguren que la majoria de la població escolar està en condicions per a acudir a classe, excepte qui patisca immunodepressió, diabetis descontrolada, cardiopatia greu o els malalts oncològics. Tot i això, davant de l'inici del curs escolar han tingut, com ja s'ha dit, un increment de peticions de certificats mèdics.

En aquest escenari, la plataforma per a la lliure elecció educativa a la Comunitat Valenciana, demana diàleg a la Conselleria d'Educació. El col·lectiu ja ha presentat 3.000 firmes i n'anuncien més. Asseguren que no fomenten l'absentisme i apel·len al dret a la salut perquè els seus fills i filles puguen seguir els curs des de casa mentre dure la pandèmia.

També et pot interessar

stats