Els pediatres aconsellen que es vacunen contra la pallola els xiquets de menys d'un any que viatgen a la UE

Una greu epidèmia d'aquesta malaltia afecta països com ara França, Grècia, Itàlia, Alemanya o Romania.

La vacuna de la pallola està inclosa en la triple vírica, juntament amb les galteres i la rubèola.
La vacuna de la pallola està inclosa en la triple vírica, juntament amb les galteres i la rubèola.

Els xiquets menors d'un any que viatgen a països de la Unió Europea com ara França, Grècia, Itàlia, Alemanya o Romania hauran d'avançar la vacuna de la triple vírica o, com a mínim, rebre'n una dosi de protecció. És la recomanació que ha fet l’Associació Espanyola de Pediatria per la greu epidèmia de pallola que hi ha en una part d'Europa. 

La vacuna de la pallola està inclosa en la triple vírica, juntament amb les galteres i la rubèola, i s'administra als xiquets per primera vegada quan compleixen un any. Per això, cas que una criatura d’entre sis mesos i un any haja de viatjar a algun dels països afectats per l'epidèmia, es recomana que se'ls avance la vacunació. 

A Espanya, ja s’han donat alguns casos de pallola, com ara el brot que va haver a Manises al febrer passat, transmés per una xiqueta romanesa. Les conseqüències d’aquesta malaltia poden ser greus i, fins i tot, mortals. Ací la vacunació no és obligatoria, però els pediatres aconsellen respectar el calendari de vacunació.

La cobertura  del calendari de vacunació a Espanya contra epidèmies és excel·lent, tot i que convé recordar que no només els xiquets estan en situació de perill, sinó també els nascuts entre els anys 60 i 70, encara que es tractaria de casos aïllats. Aquest tipus de vacunació en adults també es debades.

Cas de visitar països de fora d'Europa o dels Estats Units, l’Associació Espanyola de Pediatria recomana , entre un i dos mesos abans del viatge, que s'acudisca al pediatre i a un centre de vacunació internacional, on els pares podran rebre informació sobre les vacunes que han d'administrar als seus fills menors.

També et pot interessar