Els pediatres aconsellen evitar el raïm en menors de sis anys

El Servei d'Urgències pediàtriques de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, ha oferit a les famílies alguns consells per a previndre les ennuegades en xiquets

Els tradicionals 12 grans de raïm
Els tradicionals 12 grans de raïm / Maria Pilar

Els tradicionals dotze grans de raïm, la fruita seca, els caramels xicotets i les salsitxes tallades en rodanxes són alguns dels aliments a evitar en xiquets menors de 6 anys per a previndre ennuegades.

Així ho recomana el servei d'urgències pediàtriques de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, que aquest divendres, vespra de nit de Cap d'Any, ha volgut oferir a les famílies alguns consells per a previndre que s'entravesse el menjar en xiquets. Aquests incidents són una causa comuna d'accidents infantils, sobretot en menors de sis anys.

"En aquestes dates tan assenyalades en les quals hi ha reunions entorn del menjar, és important no perdre de vista els xiquets i evitar aliments que es puguen quedar entravessats a la gola, com els famosos dotze grans de raïm", segons María Escobar, pediatra del Servei d'Urgències, assenyala l'hospital en una nota.

Aquests accidents solen ocórrer de manera inesperada, per això és "tan important" conéixer les maniobres que cal fer per a intentar resoldre el problema mentre demanem ajuda o arriben els serveis d'emergència.

“Si el xiquet tus de manera enèrgica, cal acompanyar-lo, deixar-lo incorporat i animar-lo a continuar tossint. Si la tos deixa de ser efectiva, el xiquet comença a tossir menys i hi ha canvi de coloració, el més important és telefonar al 112 per a demanar ajuda i passar a realitzar les maniobres de desobstrucció”, indica Escobar.

També et pot interessar

stats