La pedania valenciana del Perellonet demana una ambulància medicalitzada des de fa 15 anys

Després de l’últim ofegament a la platja al·leguen que estan molt lluny dels hospitals més propers per a poder actuar amb rapidesa

Caseta de primers auxilis de la platja del Perellonet / À Punt NTC

La mort ofegat d'un home de 70 anys al Perellonet aquest cap de setmana ha revifat una reivindicació històrica. Fa més de 15 anys que a aquesta pedania reclama una ambulància medicalitzada per als mesos d'estiu. Al Perellonet passen de 1.500 a vora 30.000 habitants en estiu i l'atenció sanitària no dona l'abast. 

A més de la persona que va morir, una altra va haver de ser reanimada in situ a la platja, i aquests successos han revifat una reivindicació històrica del veïnat d’aquesta pedania que insisteix que, quan es tracta de salvar vides, el temps sempre és un factor clau.

L’alcalde en funcions del Perellonet, Luis Alberto Zorrilla, explica que la pedania està molt lluny tant de València com de l’Hospital Doctor Peset i de l’Hospital de la Ribera, i que no li val l’argument que una ambulància medicalitzada val molts diners. “Perquè, quants diners val la vida d’una persona?”, es pregunta. 

A més, el veïnat afirma que ni els consultoris mèdics auxiliars ni l'ambulància situada en el Saler poden respondre bé a aquestes situacions d'emergència. Perquè, a més, el Perellonet en estiu pateix greus problemes d'accés per la CV-500 i es pot arribar a tardar fins a una hora perquè hi ha moltíssima circulació. 

També et pot interessar

stats