Pautes per a passejar els gossos mentre dure el confinament

Les necessitats de les mascotes s’han d’atendre durant l’estat d’alarma, però cal seguir les pautes recomanades per la Direcció General de Drets d’Animals.

Un home protegit amb mascareta passeja el gos a València
Un home protegit amb mascareta passeja el gos a València / Manuel Bruque (Efe)
19 de març 2020 - 13:23

Amb l’estat d’alarma decretat a causa del coronavirus, estem obligats a quedar-nos a casa confinats, però les necessitats de les nostres mascotes han de ser ateses igualment. És per això, que un dels motius pels quals sí que podem eixir al carrer és per a passejar els nostres gossos.

No obstant això, aprofitar aquesta opció com un moment socialitzador o per a dur a terme altres tasques com fer esport o simplement passejar més enllà de les necessitats del gos, va en contra de les normes del confinament. Fins i tot, hi ha qui ha vollgut traure profit de la seua mascota, oferint-la en lloguer per a donar opció al veïnat, familiars o amistats d’eixir també de casa. Mes enllà d’aquests casos aïllats de desobediència, els propietaris de mascotes el que necessiten conéixer són les pautes a seguir mentre dure la crisi del coronavirus.

Què has de saber abans de passejar el teu gos?

La Direcció General de Drets d’Animals ha fet un recull de recomanacions per a traure els gossos, són les següents:

  • Fer eixides curts, només per a cobrir les necessitats fisiològiques
  • Evitar el contacte amb altres animals o persones
  • Portar una botella d’aigua amb detergent per llavar l’orina i bosses per a les defecacions
  • Prioritzar els horaris de menor afluència

Durant el passeig és fonamental seguir les pautes generals d’higiene, procurant no tocar res i evitant tocar la cara, els ulls i la boca. En tornar a casa, llavarem les nostres mans amb tota cura i, si és possible, desinfectarem les potes de la mascota amb gel hidroalcohòlic.

Animals i coronavirus: les preguntes més freqüents

A continuació tractarem de donar resposta a altres qüestions que els propietaris d’animals i mascotes es plantegen:

Poden les macostes transmetre el Covid-19?

No, no hi cap evidència de que els gossos, gats o altres animals de companyia agafen el virus i per tant, no poden tampoc transmetre’l. Així ho afirma l’Organització Mundial de la Salut, el sector veterinari, el Ministeri de Sanitat i també la Direcció General de Drets dels Animals.

Puc portar la meua mascota al veterinari?

Hem d’actuar com en el cas del humans: fer una consulta telefònica primer i el veterinari o veterinària determinarà si és necessari la consulta presencial. Les clíniques es mantindran obertes durant tota la crisi per a atendre les necessitats de les nostres mascotes. Les visites rutinàries, vacunes o desparasitacions es retardaran.

Puc anar a atendre els meus animals si no viuen amb mi?

Si tenim animals que no viuen en el nostre domicili sí que podem acudir al lloc on es troben per a prestar-los les cures necessàries. En el cas de les colònies felines controlades, les persones o associacions que les atenen també podran acudir al lloc on es troben per a donar-los menjar.

Què faig amb la meua mascota si done positiu en coronavirus?

De primeres, evitar el contacte físic amb la mascota per precaució, igual que faríem amb les persones. Per això, és recomanable buscar a algú que cuide de la teua mascota mentre dure la quarantena i adquirir nous recipients per a menjar i beure. En el cas del llit i la corretja és aconsellable desinfectar-lo abans de ser usat o bé comprar-ne també de nous.

També et pot interessar

stats