De patrulla nocturna a Cullera amb la Guàrdia Civil

Durant l’estiu la població de Cullera es multiplica per cinc i els agents de la Guàrdia Civil despleguen dispositius en diferents punts de la localitat

Agents de la Guàrdia Civil patrullen a la platja de Cullera / À Punt NTC

A l'estiu la població de Cullera es quintuplica i, com en altres localitats costaneres, és fonamental el control i la prevenció de delictes. Aquesta és la funció dels agents de la Guàrdia Civil, als quals les càmeres d’À Punt van acompanyar anit en un dispositiu amb gran nombre d'efectius. 

La nit comença a la caserna amb una posada en comú. A les deu es desplacen a la primera destinació, el passeig marítim. La visita de les patrulles sorprén els turistes: “Ho fem per a donar seguretat en el passeig marítim, que és el punt on més afluència de visitants hi ha”, ens conta el subtinent Blancat, cap de prevenció de seguretat ciutadana

El dispositiu continua amb un punt de verificació al pont de la Vega; en qüestió de segons els agents tallen la circulació. “És un dispositiu operatiu en el nucli urbà per a impedir el tràfic il·lícit en un lloc pel qual és quasi obligatori passar per a entrar a Cullera”, explica Sergio Fernández, un dels sergents que participa en aquestes operacions. A més de demanar la documentació, escorcollen vehicles, conductors i acompanyants. 

I quan arriba la matinada, l'objectiu és vigilar els locals d'oci. Una volta assegurats els locals, és el torn de la patrulla fiscal, que comprova que tots els papers del local estan en regla. “Comprovem la documentació i el que és la venda dels productes fiscals de l’Estat: tabac, alcohol...”, declara Juan Cabrera, guàrdia civil de Sueca.

La nit acaba sense cap detenció ni incident rellevant. Només s'ha intervingut, en altres punts, algun objecte perillós i xicotetes quantitats de droga per al consum, amb una sanció monetària. Acaba el dispositiu, però els agents de Cullera continuen vetlant per la seguretat.

També et pot interessar

stats