El patruller Tarifa auxilia un pesquer que s'incendiava en aigües de Santa Pola

La tripulació ha sigut traslladada a terra i el vaixell remolcat al port del mateix municipi

Pesquer Rosqui
Pesquer Rosqui / Roger Solem (Marine Traffic)

El patruller d'altura, Tarifa, amb base a Cartagena (Múrcia), ha auxiliat aquest dijous un pesquer d'arrossegament en aigües de Santa Pola (Baix Vinalopó) a causa d'un incendi a bord, segons han informat aquest divendres fonts de l'Armada en un comunicat. Segons detalla la nota de premsa, mentre un inspector de la Secretaria General de Pesca (SGP), examinava el pesquer Rosqui acompanyat per un membre de la dotació del patruller Tarifa, es va registrar un incendi en la cambra de màquines.

El grup d'inspecció va avisar el Tarifa per a alertar de la situació. Tota la tripulació del pesquer, amb el grup d'inspecció, va romandre en la proa del vaixell fins que va arribar el patruller. Després d’evacuar-los, es va enviar un equip d'auxili amb equipació contra incendis que va apagar el foc, que s'havia produït en el motor principal, i va assegurar la cambra de màquines fins que es va poder fer una valoració de danys. 

El patruller ha continuat als voltants del pesquer, que ha hagut d'esperar a la deriva fins a l'arribada d'altres vaixells de la mateixa confraria que han recuperat la xarxa de pesca i l’han remolcat fins al port de Santa Pola.

Una vegada conclosa l’operació d’auxili i rescat, el Tarifa ha continuat amb la tasca de vigilància i suport a la flota pesquera en aigües d'Alacant.

També et pot interessar

stats