Patrimoni aprovarà un pla urgent per a reconstruir el mur de les Sitges

El monument s'ha desplomat a causa de la forta pluja registrada les últimes hores.

Els de 70 litres per metre quadrat que han caigut han tingut "conseqüències lamentables" en el monument
Els de 70 litres per metre quadrat que han caigut han tingut "conseqüències lamentables" en el monument

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat aprovarà un procediment sobre el conjunt de les Sitges de Burjassot per a reconstruir el mur del pati que s'ha desplomat per la forta pluja.

Els prop de 70 litres per metre quadrat que han caigut a Burjassot han tingut "conseqüències lamentables" en el monument, segons l’ajuntament del municipi. En concret, s'ha assolat una part del mur perimetral, el que dona al carrer de Concepción Arenal.

L’ajuntament ha explicat que les obres que estaven en marxa en el pati han fet possible que es consolidara la zona que ha caigut i que el túnel de camí a la sitja no s'haja vist afectat.

Així mateix, l’alcalde del municipi, Rafa García, ha assenyalat que l'Ajuntament és coneixedor de la deterioració del monument i ha dut a terme "infinitat d'accions per a mantindre'l en les millors condicions".

Patrimoni ha anunciat l'aprovació d'una resolució de caràcter immediat amb l'objectiu de frenar la deterioració de la part del mur que s'ha assolat.

Amb aquesta mesura d'urgència, els treballadors podran començar a desenrunar la zona afectada per la solsida "de manera precisa i cuidant tots i cadascun dels elements que actualment s'han després", ha subratllat Garcia.

El PP demana una comissió d'investigació

El PP de Burjassot ha anunciat que demanarà una comissió d'investigació per a aclarir l'assolament del mur de les Sitges i confirmar que "les obres que van començar la setmana passada en la part afectada no tenen res a veure i complien els requisits exigits". La portaveu de la formació al municipi, Sonia Casaus, ha exigit també la dimissió de l'alcalde, Rafa García, i ha recordat que el PP fa "més d'un any que denuncia el lamentable estat de conservació del monument".

Puig i Ribó visten el monument

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han visitat aquesta vesprada el pati de les Sitges de Burjassot, Monument Històric Artístic Nacional des de 1982 i propietat de l'Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats