Patricia Aguilar i la seua filla, ateses pel Ministeri de la Dona peruà

A Patricia la va trobar son pare al Perú després d’haver desaparegut d’Elx en 2017.

Patricia Aguilar
Patricia Aguilar / @SosPatriciaSos

L'espanyola Patricia Aguilar i la seua filla, rescatades dimecres en un operatiu contra el tràfic de persones a la selva del Perú, estan sent ateses pel Ministeri de la Dona per a oferir-los protecció i assistència mèdica.

Patricia i la seua filla van ser rescatades juntament amb Paola Vega i Maryori García, les altres dues dones peruanes que convivien a la casa del seu segrestador al districte de San Martín de Pangoa. Ambdues havien tingut també fills amb el suposat guru Félix Steven Manrique, que les tenia sotmeses.

Les tres dones i cinc menors van arribar ahir a Lima i el Ministeri de la Dona ja ha posat en marxa el procediment de protecció especial per a protegir els drets de les tres dones i la seua prole, i realitzarà les gestions perquè tinguen accés a l’assegurança integral de salut i al Document Nacional d'Identitat.

A més, la fiscal del cas ha decidit incorporar les tres famílies al Programa d'Atenció a Víctimes i Testimonis de la fiscalia peruana.

Mentrestant, Manrique, de 35 anys, qui dirigia una secta apocalíptica i que seria el pare dels menors, afrontarà una acusació pel delicte de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual i laboral, després que la fiscal Berenice Romero demanara ahir que el detingueren.

Manrique, qui suposadament es feia passar per líder del grup religiós Gnosi, va convéncer Aguilar, d'Elx, perquè deixara la seua família i s'unira amb ell al Perú, la qual cosa va fer el 7 de gener de 2017, a penes amb 18 anys.

Al Perú convivia amb Manrique i les altres dues dones en un habitatge rudimentari situat a la selva peruana on va tindre una filla d'ell, alhora que la seua família la buscava intensament perquè en desconeixia el parador.

També et pot interessar

stats